Zelon shoot3

New Release – Zelon

New Release – Zelon

Zelon – Upset Sunset

Dat je een prachtig en verrassend album helemaal onder eigen beheer kunt produceren, opnemen en uitgeven bewijst Pieter Van Vaerenbergh alias Zelon met zijn debuutalbum ‘Upset Sunset’, dat is opgenomen in een verbouwde woonkamer.

Pieter heeft in het afgelopen jaar aan 13 songs gewerkt. Om zijn muziek te realiseren heeft hij in 2016 twee huiskamers omgevormd tot een kleine opnamestudio. Zo kon hij voor zijn soloalbum de instrumenten zelf inspelen, de teksten schrijven en inzingen en vervolgens de mixing en productie doen. Mastering gebeurde vlakbij huis, in de Galaxy Studios. Het resultaat is een mix van onalledaagse en boeiende popsongs, die zich niet in een hokje laten plaatsen van één specifieke muziekstijl. Pieter heeft een eigen sound gecreëerd. Zijn neef Menio Folie deed het artwork. Om het album uit te brengen, richtte Zelon in 2017 het platenlabel “Shikimi Records” op.
Vóór Zelon was hij zanger en gitarist bij Metafuzz. Met verschillende muzikanten was deze band actief van 2009 tot 2015. Tijdens het laatste jaar werden nog een vijftigtal optredens, radio airplay en tv-optreden gerealiseerd.

www.zelon.be 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email to someone

Geschreven door

Reacties (0)

Kennispartners

knowledge partners