sex pistols

Leer meer over A&R en vergroot je kans om getekend te worden

Leer meer over A&R en vergroot je kans om getekend te worden

Zorg dat je kennis hebt van de muziekindustrie 

 

De meeste artiesten dromen ervan getekend te worden door een platenmaatschappij. Maar slechts weinig van hen hebben kennis van datgene waar de scouts in de muziekindustrie naar zoeken in muzikanten, en waar zij hen verwachten te vinden. Het eerste wat je dan ook moet doen als je droomt van een platendeal, is het heft in eigen handen nemen. Ontwikkel jezelf volgens het Do it Yourself principe en zorg dat je kennis hebt van de muziekindustrie en de eisen die hier aan (opkomende) muzikanten gesteld worden. Door te leren over A&R zet je een belangrijke stap richting het succes waar je op hoopt. Ik geef je hier een korte introductie.

 

Tekst: Bobby Borg

Wie zijn A&R medewerkers? A&R staat voor Artists and Repetoire en de mensen die op deze afdeling van een platenmaatschappij werken zijn verantwoordelijk voor het ontdekken van nieuw talent en het ontwikkelen van hun artistieke loopbaan. Hoe verder een A&R medewerker op de bedrijfsladder klimt, hoe hoger zijn salaris, hoe stressvoller zijn baan en hoe groter zijn angst zal zijn om deze kwijt te raken. A&R-ers hebben dus een grote verantwoordelijkheid om geld op te leveren voor hun bedrijven en hun positie te legitimeren. Om deze reden volgen A&R medewerkers vaak trends en zoeken zij naar acts die weinig risico met zich meebrengen. What-Are-The-Chances-Of-Getting-Signed-To-A-Record-Label
A&R medewerkers hebben zelf geen bevoegdheid artiesten te tekenen. Aan hen is de soms lastige taak om hun superieuren ervan te overtuigen dat zij een goede catch hebben. A&R medewerkers hebben, kortom, geen eenvoudige baan. De gemiddelde loopbaan van een medewerker op een A&R afdeling van een platenmaatschappij is niet voor niets slechts drie jaar.

Wat zoekt een A&R medewerker in nieuw talent?
A&R medewerkers zoeken artiesten die potentiele hits kunnen scoren, die een eigen, herkenbare sound hebben, een imago uitstralen dat goed te marketen is, op de lange termijn carrièrepotentie heeft (lees: jong en kneedbaar is) en een geweldige performance neer kan zetten. A&R-ers hebben een voorkeur voor zakelijk ingestelde, professionele acts die op eigen kracht hun strepen al verdiend hebben. Artiesten die zelf muziek hebben uitgebracht en verkocht, regelmatig optreden, al een aardige fanbase hebben, hun eigen online content ontwerpen en hun doelen helder voor ogen hebben zijn veel interessanter voor een platenmaatschappij dan minder proactieve muzikanten. Het werkt voor A&R medewerkers (en platenmaatschappijen in het algemeen) prettiger, efficiënter en minder risicovol met artiesten die weten hoe ze zichzelf kunnen branden, hoe hun artwork eruit zou moeten zien, hoe je een goede video maakt en welke houding en flexibiliteit er vereist is om verder te komen.

Welke artiesten zoeken A&R medewerkers?
A&R medewerkers zoeken dus naar mensen met de juiste werkethos. Ze zullen zich, voordat ze een band aandragen bij hun superieuren, zichzelf een aantal vragen stelen: Zullen de bandleden hard (blijven) werken om mogelijkheden te creëren en verder te komen nadat ze het felbegeerde contract op zak hebben? Of lijkt het erop dat ze straks achteroverleunen om te wachten tot de platenmaatschappij kansen voor ze creëert? Zijn de artiesten weerbaar en klaar voor succes of is er een gevaar dat zij snel ‘opbranden’? Hebben de artiesten gezinnen, financiële verantwoordelijkheden of persoonlijke verplichtingen die hun doelen beïnvloeden? Simpel gezegd, platenlabels zoeken de weg van de minste weerstand om zoveel mogelijk te verzekeren dat er winst voortvloeit uit hun investering. We hebben het niet voor niets over music business.

Waar zoeken A&R medewerkers nieuw talent?
Nieuwe bands en artiesten worden op verschillende plaatsen gezocht en gevonden: bij independent labels, streamingdiensten, in de lokale clubs, door het lezen van online reviews en volgen van trendsettende muziekblogs, op muziekbeurzen en conferenties en het in de gaten houden van Scout Scan reports (een dienst die verkoopgegevens van muziekdragers middels barcodes in kaart brengt). Maar ook via meer informele wegen wordt er talent gescout: via het persoonlijk en zakelijk netwerk, bekende bands, producers, managers, programmeurs, dj’s en uitgevers hopen A&R medewerkers de next big thing als eerst te spotten.

Tot slot
Over het algemeen vinden A&R medewerkers het niet prettig om direct benaderd te worden door beginnende artiesten. De meeste grote platenmaatschappijen accepteren zelfs geen ongevraagde demo’s per mail. Hoewel er uitzonderingen op de regel zijn, is het uitgangspunt in A&R dat als je klaar bent voor een platencontract, ze je vinden door de buzz die je zelf al hebt gecreëerd of via de manager die je aan hebt getrokken.
Wil jij meer succes met je muziek en droom je van een platendeal? Wees dan realistisch over de muziekindustrie en je doelen, leer (nog meer) proactief met je carrière bezig te zijn en zorg dat je naar buiten treed met je eigen DiY strategieën! Een goed startpunt voor het professionaliseren van jouw muziek, attitude en act is de Indieplant Academy, of mijn boek Marketing for the DiY Musician. Veel succes!


Bobby Borg

1NewBigB&W
Bobby Borg is een Amerikaanse bestselling auteur, DiY muzikant, consultant en spreker. Zijn boeken, consulten en colleges hielpen al tal van Amerikaanse artiesten op weg met het managen van hun muzikale succes. Dit artikel is de eerste uit een serie die Borg voor Indieplant Bandcoach verzorgt. Hierin consulteert hij indies over branding, publiciteit, sociale netwerken, A en R, sales en –niet onbelangrijk- hoe te blijven genieten terwijl je hieraan werkt. Wil jij professionaliseren als muzikant en leren van de besten? Houd indieplant.bandcoach.com in de gaten! En check bobbyborg.com voor meer DiY inspiratie.

Disclaimer Bobby Borg is een onafhankelijk schrijver en merk en niet op 
andere wijze bij Indieplant betrokken dan als gastauteur. De auteursrechten 
van dit artikel behoren tot Bobby Borg 2017 en komt voort uit ‘Music 
Marketing For The DIY Musician’ en ‘Business Basics For Musicians’. Deze 
boeken en verdere informatie over Bobby Borg vind je op www.bobbyborg.com.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email to someone

Geschreven door

Reacties (0)

Kennispartners

knowledge partners