Drents Museum

Art Rocks verlengt aanmeldperiode

Art Rocks verlengt aanmeldperiode

Muziekcompetitie Art Rocks verlengt aanmeldperiode tot en met 23 oktober 2016

 Muzikanten hebben één week extra de tijd om zich aan te melden voor muziekcompetitie Art Rocks en daarmee kans te maken op een optreden in een museum, een finaleplek in Paradiso en een geldprijs van 1.000 euro. Nog tot en met 23 oktober kunnen muzikanten hun track insturen die geïnspireerd is op een van de vijftig kunstwerken uit de vijf Nederlandse topmusea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Tropenmuseum, Drents Museum en Museum Het Valkhof. Ruim zeventig muzikanten hebben zich inmiddels al aangemeld. 

Vijftig kunstwerken uit allerlei tijdsvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor deze derde editie van de Art Rocks-muziekcompetitie. Werken van grootmeesters als Van Gogh, Mondriaan, Andy Warhol, Rembrandt en Picasso gaan muzikanten uit alle genres inspireren. Meander (1997), Anthony Cragg,  collectie Museum het ValkhofDe kunstwerken zijn te vinden op artrocks.nl en ook in de musea zelf te bezichtigen. Uit de beste inzendingen worden door een vakkundige jury en via publieksstemmen vijftig acts geselecteerd. Zij zullen in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, strijden voor een plek in de finale. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip en een professionele studio-opname bij Red Bull Studios Amsterdam. De grote winnaar van Art Rocks 2016 gaat in Paradiso naar huis met een geldbedrag van 1.000 euro.
Kunst inspireert tot het maken van kunst. Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. Uit alle muziekacts die zich voor Art Rocks inschrijven, selecteren een vakjury en het publiek de acts die door mogen naar de Museumrondes. Op 1 november worden deze vijftig acts bekendgemaakt.

Verloop van de competitie
Tijdens de vijf museumrondes brengen de acts hun track live ten gehore bij het door hen gekozen kunstwerk. Deze voorrondes vinden tussen 18 november en 18 december plaats in de vijf musea. Uit elke museumronde komt één finalist die een vakjury selecteert (vijf in totaal) en er is één publieksfinalist. Deze zes finalisten winnen alle zes een professionele videoclip bij hun track. Ook winnen ze studiotijd in Redbull Studios Amsterdam om hun track op te nemen. Op 17 januari vindt in poptempel Paradiso de finale plaats, waar de finalisten strijden om een geldprijs van 1000 euro. Daarnaast zijn er tijdens de finale optredens van onder andere Art Rocks-ambassadeurs Cata.Pirata (o.a. van SKIP&DIE) en Giovanca. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk De Mandril (1926, Oskar Kokoschka) en Madonna (2008, Roy Villevoye). Cata.Pirata (o.a. SKIP&DIE) over Art Rocks: “Door muziek en visuele kunst samen te voegen, krijg je een extra bijzondere connectie. Voor mij is het een dream come true.”

Art Rocks
Kunst inspireert tot het maken van kunst, dat is de kern van muziekcompetitie Art Rocks. In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder anderen Giovanca en Typhoon. Try Acrobatics won deze eerste editie. In 2014 volgde de tweede editie waarvoor Museum Boijmans Van Beuningen het Centraal Museum en Groninger Museum uitnodigde. Met een spannende finale tijdens Eurosonic/Noorderslag, ging Bird in a Glasshouse als winnaar naar huis. Net als bij de voorgaande edities is ook in 2016 de Grote Prijs van Nederland partner van Art Rocks. Art Rocks 2016 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds.

Meer info: www.artrocks.nl

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email to someone

Geschreven door

Reacties (0)

Kennispartners

knowledge partners