65921395

Album Holland op Isle of Wight

Album Holland op Isle of Wight

Album Holland op Isle of Wight

Album Holland is een groot project rond de nieuwe CD van Mark Lotterman. De Rotterdamse singer/songwriter vraagt kunstenaars, schrijvers, journalisten maar ook wetenschappers en scholen bijdragen te leveren gebaseerd op de liedjes van zijn nieuwe plaat. Al deze bijdragen worden verzameld op albumholland.com waar één keer in de maand een nieuw liedje wordt uitgebracht.

Isle_of_Wight_Festival_2008_mainstage

Het Quay Arts Centre op de Isle of Wight vraagt Mark een expositie in te richten van alle bijdragen tot nu toe. Het Quay Arts Centre is al jaren hét toonaangevende kunstencentrum op het legendarische eiland, dat beroemd werd door het Isle of Wight festival, waar Bob Dylan, Jimi Hendrix en Leonard Cohen beroemde concerten gaven. Kunst, en muziek in het bijzonder
stroomt door de aderen van de eilanders, en juist daarom is dit de aangewezen plek voor de eerste HOLLAND expositie van formaat. Vanaf 14 mei zal het centrum 7 weken in teken staan van HOLLAND. Er zijn schilderijen, illustraties en foto’s te zien, maar ook worden er 45 originele brieven getoond die de Duitse soldaat Walter in 1944 schreef aan zijn vriendin Gerda. De grote blikvanger echter, wordt een werkende camera obscura van de jonge Rotterdamse ontwerper Maurik Stomps.
Hoe verschillend de werken ook zijn, zij delen allen een link met Lottermans liedjes. De opening op 14 mei zal worden omlijst met een optreden van Mark, vergezeld door Paul Armfield, een lokale artiest. Mark en het Quay Arts Centre zijn bezig de bevolking van het eiland enthousiast te krijgen bijdragen te gaan leveren aan het project. Er wordt gezocht naar samenwerking met scholen en lokale kunstenaars.

Album HOLLAND
De stapel met bijdragen groeit gestaag. Op de website zijn nu bijdragen te zien uit alle disciplines: psycholoog Jaap van Ginneken gaf een korte video-lezing over waarom we allemaal toch zo bang zijn, Vic v/d Reijt stelde een lijst samen met liedjes over liefde & oorlog, Maurik Stomps bouwde een camera obscura en verschillende beeldend kunstenaars maakten werk.
Woensdagavond 23 maart bracht Mark een bezoek aan de Hang-out, een huiskamer voor homoseksuele jongeren. Mark bracht hier “Norway” en “East of Rotterdam” ten gehore; twee liedjes die beiden gaan over problemen die je als puber kan hebben met je geaardheid. Na de liedjes werd gediscussieerd over de onderwerpen.

99501_Metjemuil 66

Mark Lotterman

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email to someone

Geschreven door

Reacties (0)

Kennispartners

knowledge partners