KPDV Persfoto

Koorn Pik & de Dørsvlegels gaat Brabants

Koorn Pik & de Dørsvlegels gaat Brabants

Achterhoekse tributeband brengt eigen boerenrocknummer in Brabants dialect uit

Op 1 april debuteerde het eerste eigen boerenrocknummer van de enige Brabantse Achterhoek Rock & Roll tributeband, Koorn Pik & de Dørsvlegels. In tegenstelling tot alle andere nummers uit hun repertoire, is het nummer “Oeveul Koei Edde Gullie” volledig gezongen in een West Brabants dialect.

West-Brabants eerbetoon aan Achterhoekse Rock & Roll. De 5 koppige West Brabantse formatie Koorn Pik & de Dørsvlegels (KPDV) werd twee jaar geleden opgericht als een hommage aan de plattelands dialect rock ‘n roll waarmee de Achterhoekse band Normaal geschiedenis schreef en een belangrijke stempel op de Nederlandse muziekmarkt wist te drukken.

Leve het boerenleven
Meteen weet KPDV met louter Achterhoekse covers meteen de juiste snaar bij het plattelandsgezinde publiek te raken. Niet enkel in deze regio maar ook in de Achterhoek wordt de band opgemerkt door hun enthousiasme en authenticiteit . Dit resulteert in een aantal artikelen in lokale en regionale dag- en weekbladen en als kers op de taart een live radio optreden in Café De Tol op 8 juni a.s. georganiseerd door Radio Ideaal, een begrip in de Achterhoekse regio.

Dialecten door elkaar
Doordat de band verschillende bands covert die met groot succes dit genre vertegenwoordigen (o.a. Normaal, Mooi Wark, Bökkers) worden de nummers in de originele Achterhoekse, Twentse en Sallandse dialecten gezongen. Sinds 1 april wordt daar een Brabantse variant aan toegevoegd.

KPDV Persfoto

Brabants gemis
“We wilden al vanaf de oprichting eigen werk combineren met covers en dit langzaam verder uitbreiden tot er voldoende draag-

vlak zou zijn om hoofdzakelijk eigen werk te kunnen brengen” , aldus zanger/drummer Patrick Kustermans. “De beslissing dat dit eigen werk dan in het onvervalst Brabants gezongen zou worden, was al even snel gemaakt.” Ook was het belangrijk dat de nummers over eenvoudige zaken moeten gaan die op het platteland voor komen. Patrick’s reactie: “Er zijn al genoeg nummers geschreven met een zware inhoud, bij onze nummers moet je vooral niet te veel hoeven nadenken. Hoofdzaak is een lach op het gezicht van de luisteraar toveren, de boerenrock in ere te houden en het publiek in beweging krijgen.”

Oeveul Koei?
“Oeveul Koei Edde Gullie” is precies wat de zanger/drummer daar mee bedoeld. Het is een term die vroeger en nu nog steeds wordt gebruikt om op een ludieke manier er achter te komen of iemand van boerenafkomst is. Met dit nummer is een begin gemaakt van een eigen repertoire, dat als het aan de band ligt, heel snel een opvolger zal krijgen. “Het volgende nummer staat al in de steigers en er liggen er nog voldoende op de plank te wachten.” volgens Patrick.

Geen CD, wel te downloaden
De eerste single van Koorn Pik & de Dørsvlegels zal niet in de winkel te vinden zijn, maar is wel te downloaden op de vertrouwde kanalen zoals o.a. Spotify, iTunes en via de eigen website www.kpdv.nl. “Een bewuste keuze. Downloaden heeft inmiddels dusdanig de overhand, dat het persen van singles op CD niet rendabel meer is. Als we voldoende eigen materiaal hebben komt er zeker een album” aldus Patrick. De ludieke videoclip van “Oeveul Koei Edde Gullie” is te bekijken op YouTube.[/col-6]

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email to someone

Geschreven door

Reacties (0)

Kennispartners

knowledge partners